Video Marketing in 2014

Video Marketing in 2014

Om niet achter te blijven bij alle lijstjes, voorspellingen en trends die we aan het einde van ieder jaar krijgen voorgeschoteld willen we graag enkele aandachtspunten bespreken die voor iedere marketeer van belang zijn aankomend jaar.

1. Interactieve Video, om te groeien
Een goed geproduceerde online video is niet meer het eindpunt. Video Marketing is het vehikel dat naar betere online resultaten moet leiden. Gelukkig levert YouTube zeer gedetailleerde statistieken zodat we gewend zijn aan meetbaarheid maar het is tijd om conversies te faciliteren.
Zorg ervoor dat uw video clickable is zodat de kijker direct kan reageren. Het aantal views mag niet meer leading zijn, 2014 is het jaar om clicks vanuit video te genereren.

2. Social Media, om te delen
Als uw (Video) content slim, grappig of origineel is ingestoken zal de kans toenemen dat uw kijkers het delen via diverse Social Networks. Natuurlijk willen we allemaal dat ene video “Viral” gaat maar belangrijker nog is de juiste keuze van het netwerk waar uw doelgroep zich bevindt.
De hype van Social Media is gelukkig over en we realiseren ons de kracht van verbindingen leggen, relaties aangaan en van het delen van informatie. Nu is het zaak om genoeg content te produceren om regelmatig relevant te zijn. Video is hier bij uitstek geschikt voor.

3. Animaties, om te dromen
We hebben de laatste jaren al veel bedrijven gezien die langzaam met Video Marketing experimenteren en sommige zijn hier al heel ver in. Vaak wordt gekozen voor een relatief statisch format (bewegende foto’s). Een heel flashy video kan de aandacht van de kernboodschap afleiden.
Maar in 2014 zullen we juist heel veel animaties en cartoons gaan zien. Met animaties kan veel en veel meer omdat we niet meer aan de wetten van de natuur gebonden zijn. Daarnaast is het ook nog zo dat animaties en cartoons vaak serieuze onderwerpen luchtiger kunnen toelichten.

4. Video SEO, om gevonden te worden
Een schitterende video of animatie zal weinig opleveren als het uiteindelijk niet wordt gevonden. Veel bedrijven hebben al enkele filmpjes op een YouTube pagina staan maar die wordt niet voldoende bezocht en de video’s niet vaak genoeg bekeken.
Door uw huidige YouTube kanaal en bijbehorende filmpjes te optimaliseren gaat uw YouTube kanaal direct bijdragen aan een betere positionering in zoekresultaten. Bedenk goed dat YouTube de op een na grootste zoekmachine ter wereld is.

Behoort u tot de 86% van de marketeers die in 2014 meer budget gaat vrijmaken voor Video Marketing? Houdt dan bovenstaande trends goed in de gaten en vraag ernaar bij uw videoproducent.