Infographic: Het gebruik van Social Media – 13 interessante feiten op een rij

Infographic: Het gebruik van Social Media – 13 interessante feiten op een rij

Regelmatig geven we in de serie Infographic Day een update van feiten en cijfers over het gebruik van social media. Deze updates zijn interessant als je wil weten welke platformen er populair zijn, of er nog verschuivingen te zien zijn en wat de trends zijn op het gebied van social media.

Cijfers om van te duizelen

De titel van de onderstaande infographics luidt ‘Fascinating social media statistics from 2013′. Hoewel 2014 inmiddels bijna vier maanden oud is, is de onderstaande infographic niet minder interessant. De makers (SpareFoot) verzamelden feiten en cijfers over het gebruik van verschillende social media-platformen.

Onder andere Pinterest, LinkedIn, Google+ en Facebook komen voorbij en laten (groei)cijfers zien waar je hoofd van gaat duizelen. Zo had Twitter in 2013 iedere maand ruim 231 miljoen actieve gebruikers. Ruim 90 procent van de Facebookers logt iedere dag in op zijn of haar account en bijna 40 procent van de LinkedIn-gebruikers stapte over naar een Premium-account, dat is erg veel.

Infographics worden vaker gedeeld dan presentaties en documenten

Verder laat de visual trends zien op het gebied van social. 2013 was het jaar van de selfies. In 2013 zijn ruim 35 miljoen van deze zelfportretten op Instagram gepubliceerd. Beeld is een populaire contentvorm om te delen online. Zo worden infographics vaker gedeeld dan presentaties en documenten. Ook video doet het goed op social media. Video’s die gemaakt zijn met de dienst Vine worden vier keer vaker bekeken dan andere reguliere merkvideo’s.

Bron: https://www.frankwatching.com
Post: Het gebruik van Social Media: 13 interessante feiten op een rij [infographic]