Beacons bij YAPP!

Beacons bij YAPP!

Estimote beacons

YAPP heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en inzet van beacons. Een uniek concept voor consumerend Nederland, waarin we diverse branches kunnen voorzien van een unieke customer experience. Samen met onze specialisten op gebied van retail, sales en ons eigen gepassioneerde team van developers zijn wij in staat om de juiste inzet te creëren die zorgt voor de juiste toegevoegde waarde.

Beacons

Beacon is een technologie waarbij je jouw doelgroep specifiek kunt informeren door middel van pushnotificaties. Mobile devices communiceren, door middel van Bluetooth Low Energy (LE), met beacons. Bluetooth LE is een vernieuwde versie van Bluetooth, hierbij kan makkelijk informatie tussen 2 apparaten worden overgedragen. Deze vorm van Bluetooth blijft altijd op de achtergrond van de smartphone ingeschakeld staan, zonder dat dit gevolgen heeft voor de batterijduur. Een nieuwe vorm van technologie, wat kansen biedt binnen de digitale marketing.

Beacon technologie biedt een perfecte mogelijkheid voor het communiceren informatie en acties. Er kan op verschillende afstanden (ranges) worden gecommuniceerd: immediate (aantal centimeters), near (aantal meters) & far (verder dan 10 meter). De gemiddelde beacon heeft maximaal een range van 70 meter waar de technologie kan communiceren met smart devices. Per beacon kunnen verschillende boodschappen geprogrammeerd worden. Hierdoor kan iemand die verder weg is een andere boodschap ontvangen dan een persoon die zich binnen een aantal meter van de beacon bevindt.

Via deze nieuwe vorm van communiceren ontvangt de consument direct persoonlijk de benodigde berichten. Wanneer het gaat om een aanbieding kan de consument hier naartoe worden geleid om vervolgens te bepalen over te gaan tot aanschaf.

Beacons voor retail

Het is algemeen bekent dat de consument maar 1 keer zijn geld kan uitgeven. De retail speelt hier actief op in door middel van aanbiedingen, uitverkoop en acties. Hierbij is goede marketingcommunicatie zeer belangrijk. Beacon biedt hier de perfecte oplossing voor. Deze is namelijk in staat om op bepaalde afstanden berichten/acties te communiceren en hiermee de consument naar de actie te leiden. De consument wordt persoonlijk, via mobiele telefoon, op de acties/aanbiedingen gewezen.

Beacons op evenementen

Veel festivals beschikken al over een applicatie. Alle benodigde informatie wordt hier gedeeld met de consument. Beacon kan hier mooi op inhaken. Op het festival terrein kunnen beacons de benodigde informatie direct naar de consument communiceren: de artiest die nu op het podium staat, naastgelegen eetgelegenheid. Via Content Management Systeem kunnen de berichten worden aangepast.

Beacons op congressen, beurzen en musea

Het is een mooie technologie voor het organiseren van activiteiten binnen bijvoorbeeld musea. Bezoekers hebben vaak moeite met het vinden van de juiste route binnen een locatie. Beacons kunnen hen hierin begeleiden en sturen. Een applicatie met beacon technologie kan de route op maat laten selecteren en de gewenste achtergrondinformatie tonen. Zo kan de beacon ook bezoekers van een congres helpen met het vinden van de juiste stand. De bijbehorende naam en informatie van deze stand kan worden getoond.

Het onderstaande filmpje laat zien hoe de beacon technologie werkt.

Benodigdheden

Om een beacon campagne te kunnen uitvoeren is het een en ander nodig:

 • Beacon: hardware (link). Bestaande uit Beacon transponders (chip en behuizing).
 • Applicatie: Software geïntegreerd in een native mobiele applicatie.

YAPP helpt je graag met het bedenken van integratie van beacon software in jouw bestaande applicatie. Uiteraard helpen wij ook graag bij de eventuele ontwikkeling van een nieuwe mobiele applicatie. YAPP beschikt over professionele en ervaren development specialisten. Hiermee bieden wij een totaalpakket voor beacons campagnes (hard- en software).

Voordelen beacon

Communicatie met de doelgroep via de beacon technologie levert uw organisatie vele voordelen op:

 • Toegevoegde waarde = Content X awareness = meer leads / omzet
 • Unieke profilering van uw onderneming
 • Informatievoorziening voor uw bezoekers
 • Meer store awareness
 • Promotie van producten op een unieke manier
 • Meer omzet
 • Innovatieve manier van communiceren
 • Unieke inzet op lead generatie
 • Meetbaarheid van producten (product awareness vergroten door de juiste positionering)
 • Creëren van extra online Touch momenten


Kosten beacon/app

De kosten zijn afhankelijk van het aantal locaties, producten en ontwikkeling APP. Wij adviseren je graag in een persoonlijk gesprek, waarna je een persoonlijk voorstel van ons ontvangt.

Neem contact met ons op:
development@yapp.nl
06 – 21 18 18 93

Meer weten? Lees hier de 10 dingen over beacons die je wil weten.

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk!