5 redenen voor video marketing

5 redenen voor video marketing

De 5 redenen om video marketing in te zetten

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat wisten we eigenlijk al lang. Niet voor niets groeit de populariteit van social media netwerken als Instagram en Snapchat harder dan ooit. De reden? We houden nou eenmaal graag van het bekijken van foto’s en video’s. Beelden hebben meer invloed op ons brein dan het lezen van een stuk tekst. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 75% van websitebezoekers liever een video bekijken dan een lap tekst lezen.

Video als marketingtool

Steeds meer bedrijven zetten tegenwoordig video in als marketingtool. Met name in de Verenigde Staten gaat bijna alles al via video. Dit is niet zo gek aangezien YouTube de grootste zoekmachine is na Google. Als ondernemer wil je natuurlijk niet achterblijven en profiteren van de voordelen van video. Daarom geven wij je vijf redenen waarom het toch echt tijd is om videomarketing in te zetten.

1. Branding

Elke onderneming heeft een verhaal te vertellen. Je wil dat mensen weten wat je doet, waarom je het doet en hoe je het doet. Dit is heel goed vorm te geven in bijvoorbeeld een bedrijfsvideo. Bovendien kun je meteen de sfeer bepalen en de kijker positief beïnvloeden.

2. Duidelijkheid

Consumenten gaan niet meer naar een winkel voor advies. Ze oriënteren zich eerst online en vragen naar referenties bij anderen. Daarnaast wil iedereen een goed werkend product dat de verwachtingen waarmaakt. In een productvideo kun je heel makkelijk laten zien hoe het werkt en hoe gebruiksvriendelijk het is.

3. Hogere positie in Google

Hoewel zoekmachines alleen tekst kunnen lezen is SEO ook toe te passen bij video’s. Bij een goed geoptimaliseerde video kun je zelfs beter scoren dan je website. Dit komt doordat Google grote waarde hecht aan het gebruik van video’s (YouTube is van Google). Het zal niet de eerste keer dat een kleine onderneming beter scoort met een video dan een grote speler in de markt, simpelweg door video SEO toe te passen.

4. Social sharing

Video’s worden heel makkelijk gedeeld op social media. Dit levert gratis exposure op. Heb je echt een goede video (lees: humoristisch, emotioneel of uniek), dan heb je zelfs kans dat het viraal gaat! Mocht dit gebeuren dan is een boost in je rankings gegarandeerd!

5. Video is de toekomst

De grote organisaties zijn al flink bezig met de inzet van video marketing, denk aan Amazon.com en Coolblue. Dit doen zij met een reden: het werkt. Het is dus niet alleen zonde als je hierin niet investeert, over een aantal jaar zul je alsnog moeten om te kunnen overleven in deze snel veranderende digitale wereld.

Wil je wel video marketing toepassen maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.