10 jaar YouTube: van eerste stapjes naar een grote jongen [infographic]

10 jaar YouTube: van eerste stapjes naar een grote jongen [infographic]

Vandaag is het groot feest bij YouTube. Het social mediaplatform bestaat precies 10 jaar. Reden voor een feestje en een visuele terugblik. Want de afgelopen decennia is de site gegroeid tot het populairste videokanaal van dit moment.

Tien jaar in vogelvlucht

One Productions, de makers van de onderstaande infographic, hebben het geweten bij de ontwikkeling van deze visual. Want er is veel informatie te vinden over YouTube. En deze feiten en cijfers hebben zij visueel gemaakt: van geboorte tot grote jongen. Want zo mag de site zich wel noemen met maandelijks ruim 1 miljard unieke bezoekers.

Chad Hurley, Steven Chen & Jawed Karim

Het begon allemaal tien jaar geleden, toen Chad Hurley, Steven Chen en Jawed Karim op het mooie idee kwamen om een videoplatform op te richten. Op 14 februari 2005 werd het domein vastgelegd, maar de officiële lancering van de website was pas in december 2005.

De eerste video op YouTube: ‘Me at the Zoo’

Een paar maanden na het vastleggen van de domein, publiceerde Jawed Karim op YouTube de eerste video. Een filmpje van 20 seconden met als titel ‘Me at the Zoo’, waarin olifanten de hoofdrol vertolkten. De maanden die volgden bezochten steeds meer internetgebruikers YouTube. Na een jaar waren dit er 38 miljoen. Toen in 2006 Google het platform kocht, zette de groei zich verder door met duizelingwekkende cijfers. Zo kijken we iedere maand ruim 6 miljard uren naar YouTube-video’s en komen iedere minuut 100 uren aan nieuw materiaal bij.

Van een kleine jongen naar een grote speler in de markt. Het succes van YouTube zet zich door en er lijkt maar geen eind aan te komen. Hoe denk jij dat de komende 10 jaren zullen verlopen voor het platform? Zal het over een decennia überhaupt nog bestaan? Wil je meer weten over 10 jaar YouTube? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

 

Bron: https://www.frankwatching.com

Infographic Youtube history