Social media

Sociale netwerken zijn niet meer weg te denken. Niet alleen consumenten maken er volop gebruik van maar ook bedrijven. Social media helpt je de band met je (potentiële) klanten te versterken. Hoe sterker deze band, hoe meer zij zich verbonden zullen voelen met jouw bedrijf en je helpen succesvol te zijn. Dit is de meest belangrijke reclame die een bedrijf kan hebben. Commercials en advertenties brengen vaak hoge kosten met zich mee en zodra je stops verdwijnt het effect als sneeuw voor de zon. Dit geeft maar aan hoe belangrijk de social media is tegenwoordig.

Financieel sterker

Het gebruik van social media helpt het bedrijf om uiteindelijk meer omzet te maken. Hoe sterker de loyaliteit van de klant, hoe succesvoller het bedrijf financieel zal zijn.  Social media helpt een bedrijf de loyaliteit van klanten te verhogen omdat er interactie mogelijk is. Wanneer social media op de juiste manier wordt ingezet is het verhogen van de bekendheid ook een van de uitkomsten. Het is gebleken dat social media niet alleen geschikt is voor B2C maar ook voor B2B.

Social media strategie

  • Voor het optimaal gebruik van social media is er een strategie nodig.
    Aan de hand van doelstellingen kun je tot een goede strategie komen en de juiste kanalen bepalen.
  • Houd de doelgroep in de gaten. Monitor wat zij willen (belangrijk!). Jij kan hierop inspelen met vernieuwende producten en/of diensten en blijven ontwikkelen.
  • Wees transparant via social media. Jouw volger/vriend/connectie gaat jou zeker een keer (of 2) online aanspreken. Reageer dus op vragen en opmerkingen, dit wordt gewaardeerd.
  • Houd in de gaten welke content je plaatst. Wees variabel. Goede awareness werkt onderscheidend.
  • De ontwikkelingen bij social media gaan erg snel. Blijf bij en ontwikkel mee. Houd de trends goed in de gaten.

YAPP helpt je bij het opzetten van een social media plan of strategie en kan deze dagelijks/wekelijks/maandelijks voor je bijhouden zodat jij gezien wordt én blijft in je netwerk.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie of een vrijblijvende offerte?