fbpx

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een zogenoemde open-source e-commerce plugin voor WordPress. Open source houdt hierbij in dat de broncode openlijk beschikbaar is voor eigen aanpassingen. Inmiddels is WooCommerce een begrip in de e-commerce en wordt het wereldwijd gebruikt. Zo’n 20.4% van alle WordPress websites maakt gebruik van WooCommerce.

De kracht van WooCommerce zit hem in het gemak van gebruik en het gratis instapmodel. Daarnaast kun je uit een enorme bibliotheek van thema’s kiezen en zijn er een enorm aantal plugins beschikbaar voor al je aanvullende wensen.

Is WooCommerce hetzelfde als WordPress?

Om dit goed uit te leggen moeten we even bij het begin beginnen. 

Om een website op te zetten heb je allereerst hosting nodig. Deze hosting biedt jou een online omgeving, waar je vervolgens een domein aan koppelt met de URL van je site. 

Om die site te gaan vullen met content en producten, zul je gebruik moeten maken van de programmeertalen html en css om de code te schrijven waaruit je website zal bestaan. Deze code vormt voor iedere website de basis. 

Omdat de meeste mensen niet de kennis of tijd hebben om dit zelf op te zetten, zijn er online mogelijkheden die de basiscode voor je hebben klaargezet, en een contentmanager bieden om zelf je content en producten op je site te zetten. 

WordPress is het meest simpele, en meest populaire tooltje om zelf een site, webshop of blog op te zetten. Sterker nog, WordPress wordt gebruikt bij zo’n 43.3% van de websites.

Wanneer je WordPress opgezet en ingesteld hebt, kun je aan de slag gaan met zogenoemde plugins. Deze plugins bieden aanvullende functionaliteit en mogelijkheden voor je site, van het toevoegen van simpele social media-buttons op elke pagina tot het omzetten van je gehele site naar webshop. 

Bij het opzetten van een webshop komt WooCommerce om het hoekje kijken. Deze plugin biedt jou alles wat je nodig, van het toevoegen van producten tot het opzetten van betaal- en verzendmogelijkheden.

Voordelen van WooCommerce

De reden dat steeds meer mensen voor WooCommerce kiezen in plaats van het bekende Shopify, is dat WooCommerce een gratis instapmodel heeft. Je kunt de plugin gratis installeren en gebruiken, daarnaast is er online veel informatie en hulp te vinden. 

Omdat WooCommerce open-source is, kunnen gebruikers de broncode zelf naar wens aanpassen. Dit is natuurlijk de droom van elke developer. De online shop kan precies afgesteld worden op de wensen van de klant, en aanpassingen kunnen gedaan worden aan de hand van bestaande plugins of door het toevoegen van zelfgeschreven code.

Tevens is WooCommerce aan de hand van verschillende API’s gemakkelijk te koppelen met verschillende services. Denk bijvoorbeeld aan het inloggen met Google, of het doen van betalingen met PayPal.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U