fbpx

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer. Het is een beveiligsproctol wat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Om een website te beveiligen met SSL is er een SSL certificaat nodig.

Met het certificaat kan de versleuteling van de verbinding en de validatie de website identiteit worden voldaan. De persoons-, adres- en betalingsgegevens van website bezoekers worden hierdoor beschermd.

Wat is het belang van een SSL certificaat?

Er zijn meerdere belangen voor het hebben van een SSL op jouw website. 

  1. Een SSL certificaat is verplicht volgens de AVG wetgeving.
  2. Website bezoeker via Google Chrome krijgen een melding “onveilige verbinding”.
  3. Belangrijke gegevens van de gebruiker worden beschermd.
  4. Het is een belangrijk punt voor SEO.
  5. Het beschermt tegen phishing.
  6. Een SSL certificaat straalt vertrouwen uit.

Denk erom dat iedereen een SSL certificaat kan halen. Het betekend dus niet automatisch dat een dan website ook echt veilig is.

Veiligheid, vertrouwen en een rankings factor

De Google Chrome browser is de “onveilige verbinding” melding sinds de zomer van 2018 gaan gebruiken bij websites zonder een SSL. Desondanks hoeven website met deze melding is niet onveilig te zijn. Maar Google wil hiermee het surfen op het internet veiliger maken voor iedereen.

Naast veiligheid schept het bij websitebezoeker ook vertrouwen wanneer een website voorzien is van een SSL. Het is vrij makkelijk te zien of een website deze heeft of niet (mocht je geen gebruik maken van Google Chrome). In de URL balk zie je namelijk voor de URL een slotje wanneer de website een SSL certificaat heeft. Andere manier om het te controleren is door naar URL zelf te kijken. Website met een SSL hebben namelijk HTTPS voor de ://www. staan. 

Uit meerdere onderzoeken blijkt ook dat Google website met een SSL een betere ranking geeft in de zoekmachine dan site zonder. 

Certificaat aanvragen?

Bij de meeste hosting bedrijven kun je gratis een SSL aanvragen. Ze bieden daarnaast vaak ook uitgebreide handleidingen aan hoe je deze kunt installeren op jouw website.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U