fbpx

Wat zijn LSI keywords?

LSI staat voor Latent Semantic Indexing. Dat wil zeggen dat zoekwoorden met dezelfde betekenis aan elkaar gelinkt worden. Alles wat te maken heeft met het onderwerp wordt aan elkaar gekoppeld.

De gekoppelde zoektermen worden gezien als relevanten van elkaar. Het gaat bij LSI keywords niet alleen om synoniemen, maar ook zoekwoorden die vaak bij elkaar gebruikt worden of met elkaar te maken hebben.

Zoektermen toen en nu

Vroeger hielden online marketeers bij het optimaliseren van pagina’s meer op keyword density. Er werd gefocust op 1 zoekterm en op hoe vaak deze term in de pagina voorkwam. Google toonde destijds alleen pagina’s in de SERPs met een ‘direct match’ op een zoekterm uit metagegevens. 

In die tijd werden teksten niet meer geschreven voor de gebruikers maar voor de zoekmachines. Zinnen kregen rare opbouw en zoekwoorden op plekken waar het eigenlijk niet kon om aan de density te komen.

Sindsdien is het algoritme alsmaar slimmer geworden en ziet Google verwanten met zoekwoorden en termen. Ze is dus instaat synoniemen te koppelen aan een zoekwoord. Zo kon de focus weer verschoven worden naar de eindgebruiker.

Hoe vind je LSI keywords?

Wanneer je een zoekopdracht uitvoert in Google krijg je ingevulde suggesties aangedragen. Google vind deze suggesties relevant aan jouw zoekopdracht. Of ziet deze combinaties vaak gezocht worden. 

Suggesties van Google LSI Keywords
Suggesties van Google LSI Keywords in de search

Bij een zoekopdracht vind je deze suggesties ook terug onder de paginanummering van Google. Zo kun je zonder tools zoeken naar LSI keywords omtrent jouw onderwerpen. 

Suggesties van Google LSI Keywords boven de paginanummering
Suggesties van Google LSI Keywords boven de paginanummering

Tools 

Naast deze gratis manier zijn er tal van SEO tools die je hierbij kunnen helpen. Ubbersuggest, Mangools, Keywoordtool.io, SemRush en nog veel meer. Veel van de tools hebben een aantal trial dagen waarna je maandelijkse kosten zult maken voor het gebruik van deze tools. 

Toepassen van LSI keywords

Bij het maken of laten maken van een zoekwoorden onderzoek wordt er rekening gehouden met LSI keywords. Deze toepassen op een pagina zal hierdoor aardig vanzelf gaan. Kom je niet uit een zin, loopt het niet lekker of gebruik je een woord te vaak. Denk dan aan de bovenstaande voorbeelden om aan synoniemen en verwanten te komen.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U