fbpx

Wat zijn long tail keywords?

Een long-tail keyword is een zoekwoord of zoektermen dat uit meerdere woorden bestaat en gericht is op een specifiek onderwerp of product. Het verschilt van een korte, algemene zoekterm zoals “fiets” omdat het gerichter is en doorgaans minder zoekvolume heeft. Bijvoorbeeld, in plaats van “fiets” zou een long-tail keyword kunnen zijn “zwarte elektrische herenfiets”.

Long-tail keywords zijn vaak specifieker en sluiten daarom vaak beter aan bij de behoeften van de gebruiker. En zo helpen ze om het verkeer naar een website te verhogen. Long tail keywords hebben vaak minder concurrentie en zijn daarom makkelijker om op te ranken in de zoekresultaten.

Bedrijven en website-eigenaren gebruiken vaak long-tail keywords in hun SEO strategie om hun doelgroep beter te bereiken en om hun positie in de zoekresultaten te verbeteren.

Waarom gebruik maken van long tail keywords?

Er zijn een aantal redenen waarom het gebruik van long-tail keywords nuttig kan zijn voor zoekmachine optimalisatie (SEO):

Ze zijn gerichter. Long-tail keywords zijn specifieker en gerichter dan korte, algemene zoektermen. Dit betekent dat ze beter aansluiten bij wat mensen zoeken en dat ze makkelijker te ranken zijn in de zoekresultaten.

Ze hebben minder concurrentie. Omdat long-tail keywords minder vaak worden gezocht, zijn ze ook minder concurrerend. Dit betekent dat het makkelijker kan zijn om een hoge positie in de zoekresultaten te behalen voor deze zoektermen.

Ze trekken beter doelgroepen aan. Long-tail keywords zijn doorgaans specifieker en gerichter, wat betekent dat ze beter aansluiten bij de behoeften van de gebruiker. Dit kan ervoor zorgen dat het verkeer naar een website beter opgebouwd wordt en dat het bezoekers bestand beter afgestemd is op wat een bedrijf of website te bieden heeft.

Hoe vind je long tail zoektermen voor product of dienst?

Deze kan je zoeken op een aantal verschillende manieren, namelijk:

  1. Zoekwoordonderzoek tools. Er zijn verschillende online tools die je kunt gebruiken om zoekwoorden te ontdekken. Deze tools kunnen je helpen om te zien welke zoekwoorden populair zijn en hoe vaak ze worden gezocht. Denk bijvoorbeeld aan: Google Ads Keyword Planner, SEMrush en Ahrefs.
  2. Zoek naar zoekwoorden die verband houden met je producten of diensten. Maak een lijst met zoekwoorden die verband houden met je producten of diensten en probeer hier variaties op te verzinnen. Bijvoorbeeld, als je een online winkel hebt die zonnebrillen verkoopt, zou je zoekwoorden kunnen overwegen als “polariserende zonnebril voor heren” of “retro zonnebril voor vrouwen”.
  3. Gebruik Google’s “Suggesties voor zoekwoorden”. Als je een zoekwoord in Google intypt, zal het je suggesties geven voor verwante zoekwoorden (LSI keywords). Dit kan een goede bron zijn voor ideeën voor long-tail keywords.
  4. Gebruik de zoekwoorden van je concurrenten. Als je weet welke zoekwoorden je concurrenten gebruiken, kun je hier ook gebruik van maken in je eigen SEO strategie. Je kunt bijvoorbeeld hun websites analyseren met behulp van de bovengenoemde tools.
  5. Gebruik de vragen en problemen van je doelgroep. Als je weet welke vragen en problemen je doelgroep heeft, kun je hier long-tail keywords van maken. Bijvoorbeeld, als je een blog hebt over gezonde voeding, kun je zoekwoorden overwegen als “hoe kan ik afvallen met behulp van gezonde voeding” of “wat zijn de gezondste snacks voor onderweg”.

Voor de vragen en problemen kun je de tool Awnser the Public of Alsoasked gebruiken.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U