fbpx

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een specifieke webpagina waar bezoekers terechtkomen nadat ze op een advertentie of andere link hebben geklikt. Deze pagina is ontworpen om bezoekers te overtuigen om een bepaalde actie te ondernemen, zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief of het kopen van een product.

Waar wordt een landingspagina voor gebruikt?

Landingspagina’s zijn vaak gericht op een specifiek product of dienst en bieden meer informatie dan wat bijvoorbeeld op de homepage staat. Zo kan je bezoekers uitgebreider informeren en overtuigen om verder te gaan met de gewenste actie.

Een landingspagina kan ook worden gebruikt om bezoekers te segmenteren. Als je bijvoorbeeld verschillende advertenties heeft voor verschillende producten, kun je specifieke landingspagina’s maken voor elk van deze producten. Zo kunnen bezoekers direct naar de pagina gaan die het meest relevant is voor wat ze zoeken.

Welke soorten landingspagina’s zijn er?

Er zijn verschillende soorten landingspagina’s, afhankelijk van het doel van de pagina en de gewenste actie die bezoekers moeten ondernemen. Hieronder staan enkele voorbeelden van soorten landingspagina’s:

Product(en): 

Deze landingspagina is gericht op een specifiek product en biedt bezoekers meer informatie over het desbetreffende product. De pagina kan bijvoorbeeld afbeeldingen, video’s, klant beoordelingen en informatie over de kenmerken en voordelen bevatten.

Dienst(en): 

Net als een product is een dienst landingspagina gericht op een specifieke dienst. De pagina kan bijvoorbeeld informatie bevatten over wat de dienst inhoudt, hoe deze werkt en wat de voordelen zijn voor klanten.

Leadgeneratie pagina: 

Een leadgeneratie pagina is gericht op het verzamelen van contactgegevens van bezoekers, zoals hun naam en e-mailadres. De pagina kan bijvoorbeeld een formulier bevatten waar bezoekers hun gegevens kunnen invullen om zich aan te melden voor een nieuwsbrief of om meer informatie te ontvangen over een product of dienst.

Webinar: 

Als je een webinar organiseert, kan je ook hiervoor een landingspagina maken om bezoekers te informeren over het onderwerp, de datum en tijd van het webinar.

Waar bestaat een goede landingspagina uit?

Een goede landingspagina moet aan een aantal eisen voldoen om effectief te zijn. Hieronder staan enkele belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden:

Relevante inhoud: 

De landingspagina moet relevant zijn voor wat bezoekers zoeken en verwachten. Dit betekent dat de pagina aansluit bij de advertentie of link waarop bezoekers hebben geklikt en dat de inhoud aansluit op de zoekopdracht of zoekintentie.

Duidelijke call-to-action: 

De landingspagina moet duidelijk aangeven wat de gewenste actie is. Dit kan bijvoorbeeld zijn het aanmelden voor een nieuwsbrief of het kopen van een product. De call-to-action moet opvallen en gemakkelijk te vinden zijn zodat bezoekers snel kunnen doen wat van hen wordt verwacht.

Overzichtelijk ontwerp: 

De landingspagina moet overzichtelijk zijn en geen afleidende elementen bevatten. Dit betekent dat de belangrijkste informatie bovenaan de pagina moet staan en dat de pagina een logische opbouw heeft. 

Mobiele vriendelijkheid: 

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiel om online te zoeken. Het is daarom belangrijk dat de landingspagina mobielvriendelijk is en goed werkt op alle apparaten. Dit betekent dat de pagina snel laadt, goed leesbaar is op kleine schermen en gemakkelijk te gebruiken is met vingers in plaats van een muis.

Optimalisatie voor zoekmachines: 

Ten slot, zoekmachines zoals Google gebruiken zoekwoorden om te bepalen waar een pagina over gaat en hoe relevant deze is voor bezoekers. Het is daarom belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken, de pagina op de juiste on-page SEO manier op te bouwen en de vraag van de bezoeker zo goed mogelijk te beantwoorden. Zo is de kans groot dat jouw pagina hoger komt in Google, je meer bezoekers krijgt en je conversiepercentage stijgt. 

Al met al kan een goede landingspagina bijdragen aan een positief gebruikerservaring en kan het leiden tot meer conversies. Het is daarom belangrijk om tijd en moeite te investeren in het ontwerpen van effectieve landingspagina’s.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U