fbpx

Wat is een interne link?

Interne links zijn links die naar andere pagina’s binnen dezelfde website verwijzen. Ze worden gebruikt om gebruikers te helpen navigeren op de website en om de verschillende pagina’s met elkaar te verbinden. Bovendien helpen interne links zoekmachines om de structuur en inhoud van een website beter te begrijpen, wat kan leiden tot een betere positie in de zoekresultaten.

Waarom intern linken?

Intern linken helpt naast de menu balk bij het navigeren, ze geven de structuur en hiërarchie aan van de website en verdelen de autoriteit van binnenkomende links onder verschillende pagina’s. Hierdoor is het niet nodig om voor iedere individuele pagina backlinks te verzamelen.

Het linken intern is daarnaast ook super belangrijk voor SEO. Naast dat het de bezoeker helpt bij het navigeren helpt het de zoekmachine bots ook om beter te navigeren, onderliggende pagina’s te vinden en te kunnen indexeren.

Waar op te letten bij intern linken?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van interne links. Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de links naar relevante pagina’s verwijzen. Als een gebruiker bijvoorbeeld op een link klikt om meer informatie te krijgen over een bepaald product, moet de link naar de pagina met informatie over dat specifieke product verwijzen, in plaats van naar een algemene pagina over het bedrijf.

Daarnaast is het belangrijk om de links logisch en gebruiksvriendelijk te maken. Dit betekent dat ze op een duidelijke en consistente manier gebruikt moeten worden, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren naar de pagina’s die ze zoeken. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van duidelijke tekstuele links in plaats van afbeeldingen of knoppen.

Een interne linkstructuur kun je zien als een groot spinnenweb. Wikipedia is hier een goed voorbeeld van. Op iedere pagina vind je in de content een klikbaar woord die leidt naar een andere pagina met verdere informatie over het desbetreffende onderwerp. 

Interne links binnen Wikipedia
Links binnen een Wikipedia pagina

Om een voorbeeld te geven, intern zijn dus links binnen je eigen website. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Backlinks linken wij intern naar onze pagina over backlinks

Anchortekst

Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat interne links relevant zijn voor zowel gebruikers als zoekmachines. Dit betekent dat de links naar pagina’s met hoogwaardige en relevante informatie verwijzen, en dat de anchor tekst (de tekst die gebruikt wordt voor de link) beschrijvend is en de inhoud van de doelpagina weerspiegelt. Bijvoorbeeld: in plaats van “klik hier” kun je beter “meer informatie over onze producten” gebruiken als anchor tekst voor een link naar een pagina met productinformatie.

Gerelateerde producten of artikelen

Bij grote webshops of blog websites vind je onderaan een productpagina of blog artikel vaak gerelateerde producten of artikelen. Dit is ook een manier van linken intern. Wanneer een bezoeker hier op klikt komen ze op een andere pagina binnen dezelfde website. Dit is dan ook een manier om intern te linken.

Kortom het gebruik van interne links kan dus bijdragen aan een betere gebruikservaring voor bezoekers van een website, en kan ook helpen om de positie van de website te verbeteren in de zoekresultaten.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U