fbpx

Wat is Front-end?

Front-end is alles wat een gebruiker op een website te zien krijgt. Een webdesigner maakt een ontwerp voor alle pagina’s en de front end developer zet deze designs om in code. Deze code bestaat uit HTML, CSS en JavaScript.

Deze programmeertalen worden later gekoppeld aan de back-end om zo de front-end te kunnen vullen.

Front-end development

Alles wat een gebruiker ziet en interactie mee kan aangaan op een een website behoort tot de front-end. Een front end developer is verantwoordelijk voor dit deel van het process bij het ontwikkelen van een website. 

Zoals eerder benoemd bestaat de front-end uit verschillende programmeertalen:

  • HTML (HyperText Markup Language)
  • CSS (Cascading Style Sheets)
  • JavaScript

Waar de HTML de basis structuur vormt van een website geeft de CSS de visuele invulling. Hiermee worden de kleuren, de lettertypes en de formaten aangeroepen. JavaScript zorgt voor de interacties tussen elementen.

Wat is dan back-end?

De front-end wordt gekoppeld aan een back-end systeem die zorgt ervoor dat de web beheerder de content van de front-end kan managen. Een CMS zoals WordPress is een back-end systeem, via hier kan de beheerder, wanneer de developer zijn werk goed gedaan heeft de front-end beheren. 

Gebruikersinterface en SEO

Om hoger in Google te komen is het van belang dat de webpagina gebruiksvriendelijk is. De website is goed leesbaar op elk device door responsive design. Een gebruiker en de zoekmachine kan makkelijk navigeren door de website en de webpagina’s zijn geoptimaliseerd op snelheid. 

Naast snelheid en gebruiksvriendelijkheid is het belangrijk dat de website op iedere browser op dezelfde manier getoond wordt. Elke browser gaat op zijn eigen manier om met de code van een website. Zo kunnen elementen anders uit komen in bijvoorbeeld Chrome dan in Safari. Ook hier moet een front-end developer rekening mee houden.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U