fbpx

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam die gebruikt wordt om een ​​website op het internet te lokaliseren. Het is een eenvoudige manier om een ​​website te vinden. Aangezien het eenvoudiger is om te onthouden dan een numeriek IP-adres.

Domeinnaam extensies

Een domeinnaam bestaat uit twee delen: de naam van de website en de extensie. Het gedeelte van de website kan bijvoorbeeld de naam van een bedrijf zijn: yapp.nl. De extensie kan variëren tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden van .info tot .amsterdam.

Land specifieke extensies

Daarnaast hebben we land specifieke extensies zoals .nl, .be, .fr en ga zo maar door.

Het kiezen van een domeinnaam is een belangrijk onderdeel zijn van branding en marketing voor een onderneming.

Hoe werkt een domeinnaam?

Een domeinnaam is als het ware het “woonadres” van jouw website op het internet. Wanneer iemand jouw domeinnaam invoert in de url balk van de webbrowser wordt er een verzoek gestuurd naar de server. Waarna de website wordt opgehaald en geladen in de browser.

Waar kunnen zo meer voor gebruikt worden?

Een domeinnaam kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden naast het gebruik voor de website. De naam kan gebruikt worden voor het maken en gebruiken van zakelijke e-mails als info@yapp.nl en het is mogelijk om subdomeinen te maken voor speciale gelegenheden bijvoorbeeld event.yapp.nl.

Een domeinnaam kan van invloed zijn op de organische vindbaarheid en SEO. Wanneer jouw website gaat over een bepaald onderwerp kan dit voordelen bieden bij de vindbaarheid, gezien het keyword in de url voorkomt. Als de naam relevant is, en de inhoud van de website matched met de zoekintentie, kan het helpen bij het klimmen in de organische zoekresultaten (SERP).

Domeinnaam kiezen en aanschaffen

Denk erom dat het makkelijk te onthouden en schrijven is. Hou daarnaast rekening met handelsmerken en copyrights, om juridische problemen te voorkomen.

Domeinnamen kunnen worden geregistreerd en aangeschaft bij een hostingbedrijf. Denk aan partijen als Vimexx, TransIP of Mijn domein. De prijzen van domeinnamen varieren afhankelijk van de extensie, populariteit en beschikbaarheid. 

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U