fbpx

Wat is Domain Authority?

Domain Authority in het Nederlands: Domein Autoriteit of afgekort DA. Het is een rapportcijfer voor waarde van jouw gehele website. Het cijfer ligt tussen de 0 en 100. Domain Authority is ontwikkeld door het bedrijf Moz.

De waarde van een domein wordt bepaald op basis van een aantal factoren. Denk aan het aantal inkomende links, de kwaliteit en waarde van deze links.

Domain Authority berekenen

Websites krijgen een DA tussen de 0 en 100. Een nieuwe domeinnaam zal vanzelfsprekend beginnen bij 1. Naarmate er meer content geplaatst wordt op de website, de website relevanter wordt en links gaat ontvangen van andere relevante en waardevolle website zal de domain authority groeien. 

De score wordt volgens een logaritmische schaalverdeling gegeven, dit houdt in dat de score van 10 naar 20 sneller gaat dan bij een score van 80 naar 90. 

Grote bedrijven als Google, Amazon of Wikipedia hebben een flink hoge score. Dit komt door de vele waardevolle links van andere url’s met een hoge autoriteit. Hier hebben deze bedrijven jaren over gedaan. 

De DA van jouw website verhogen

De autoriteit van je domein verhogen doe je door de website te voorzien van nieuwe waardevolle content en door het optimaliseren/vernieuwen van de huidige content op de website. 

Domain Authority speelt een grote rol in het ranken van jouw webpagina’s in de SERP’s. Hoger in Google komen is mede te realiseren door de het verhogen van de DA. Het is belangrijk dat jouw website gezien wordt als een autoriteit, als waardevol voor de gebruiker van de zoekmachines. 

Naast het maken van waardevolle content is het belangrijk om aandacht te wijden aan linkbuilding. 

Drie manieren om verkeer naar jouw website te krijgen

Er zijn 4 manieren om verkeer naar jouw website te krijgen. Drie van de vier zijn gratis. 

  • Direct verkeer
  • Organisch verkeer
  • Referrals 
  • Google ads 

Direct verkeer, wanneer een gebruiker jouw url direct in de browser intypt is ook een signaal van autoriteit en zal naast linkbuilding bijdragen aan het verhogen van jouw DA.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U