fbpx

Wat is een CMS?

CMS staat voor Content Management Systeem. CMS systemen maken het makkelijk om content te maken en te beheren. Dit is dan ook de reden waarom veel website tegenwoordig gebouwd worden op een CMS. Een van de bekendste is WordPress, dit is een open source systeem en heeft een e-Commerce plugin genaamd WooCommerce.

Deze systemen maken gebruik van een WYSIWYG editor voor de content. WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get.

Wat zijn de voordelen van een CMS?

Een Content Management Systeem maakt het dus heel makkelijk om nieuwe content toe te voegen aan de site, pagina’s aan te maken en huidige pagina’s te onderhouden. Met de editor kan iedereen een pagina maken. WYSIWYG is net als Word, je kunt de tekst in bold, cursief, onderstrepen en voorzien van een hyperlink.

Je hebt dus geen kennis nodig van HTML om in bronbestanden te zitten om teksten of koppen aan te passen. Als de website goed gemaakt is kan je hele blokken of elementen bouwen met de editor zonder ook maar één stukje code aan te raken. 

Welke CMS systemen zijn er?

Naast het WordPress CMS zijn er natuurlijk nog genoeg andere CMS systemen om uit te kiezen. 

  • Drupal
  • Joomla
  • Magento

Drupal

Drupal werkt heel anders dan bijvoorbeeld WordPress. Zij hebben een eigen systeem en werken kleine modules die samen een functionaliteit vormen. Alle modules van Drupal zijn gratis te gebruiken

Joomla

Joomla is een lange tijd een van de meest gebruikte CMS systemen geweest. WordPress heeft het stokje van Joomla overgenomen. Joomla is niet altijd even gebruiksvriendelijk geweest als WordPress. Het systeem is ook niet super geschikt voor een webshop of voor een site waarbij er gebruik gemaakt wordt van een account. 

Magento

Magento wordt veelal gebruikt door de grotere jongens in de e-commerce wereld. Mede doordat het een betaalde licentie heeft per jaar en iedere plugin kost geld. Magento developers zijn ook zo’n 30 tot 60% duurder.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U