fbpx

Wat is CAPTCHA?

CAPTCHA een hulpmiddel om echte geautoriseerde mensen te onderscheiden van bots. Je kunt het zien als een spamfilter. CAPTCHA staat voor “Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart”. Dit zegt het eigenlijk al. De reCAPTCHA checkbox wordt door Google geleverd en is gratis te gebruiken voor alle website beheerders.

Hoe werkt CAPTCHA?

Een reCAPTCHA filter maakt gebruik van een OCR software. OCR staat voor Optical Image Recognition deze software zet karakters om tot digitale data. Deze karakters kunnen alleen mensen onderscheiden en computers en dus bots niet. 

Je krijgt vaak de vraag selecteer de plaatjes met een stoplicht of alle plaatjes met een boot. Wij mensen kunnen dit visueel zien. Een computer leest alleen letters, cijfers en andere tekens. 

ReCAPTCHA versie 1

De voorganger van deze captcha met afbeeldingen waren niet bestaande woorden in een afbeelding die hoofdletter gevoelig was. Bijvoorbeeld: Dg9Ea2d, en ook deze letters/cijfers waren als afbeelding waardoor een computer dit niet kon lezen. 

De toekomst van reCAPTCHA

Wellicht kom je nog vaak de Google reCAPTHCA tegen met de afbeeldingen maar dit is niet de laatste versie. De derde versie is namelijke een onzichtbare variant. Je hoeft hiervoor dus geen tekst, vinkje of afbeelding meer te selecteren. Voor de gebruiker is deze versie dus geheel onzichtbaar. 

Google laat web beheerders op iedere pagina een scriptje toevoegen. Het script houd bij wat een bezoeker doet en hoe die zich gedraagt. Aan de hand hiervan wordt een score gegeven wanneer de bezoeker bij een formulier komt. De website beheerder kan zelf instellen vanaf welke score een bezoeker goedgekeurd wordt voor een formulier.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U