fbpx

Wat zijn breadcrumbs?

De letterlijke vertaling van breadcrumbs zijn broodkruimels. Broodkruimels werden gebruikt in het sprookje van Hans en Grietje om de weg terug naar huis te vinden. Zo worden ze ook gebruikt op websites.

Voor iedere link die je klikt op een website ga je als het ware een verdieping dieper. In de breadcrumbs zie je dan van welke voorliggende pagina je komt. De voorliggende pagina’s zijn, wanneer de webbeheerder het goed heeft gedaan aanklikbaar.

Breadcrumbs op website gebruiken

Kruimelpaden dragen bij aan het gebruiksvriendelijk maken van je website. Je maakt het de gebruiker makkelijker om te zien waar hij zit binnen de hiërarchie van de website. Daarnaast kan een bezoeker via de breadcrumbs terug navigeren naar de voorliggende pagina’s

Voorbeeld van breadcrumbs:

Home | Heren schoenen | Nike heren schoen

De pagina waar je je eigen op bevindt staat vaak in een andere kleur dan de voorliggende pagina’s dit heeft te maken met het wel en niet klikbaar zijn.

Breadcrumbs SEO

Crawlers doorzoeken websites via de XML sitemap, zo vinden ze makkelijker en sneller alle pagina’s van een website. Daarnaast maken ze gebruik van de breadcrumbs om te navigeren en om een beeld te krijgen van de inhoud van de pagina’s en de gehele website. 

De voordelen van breadcrumbs 

Er zijn genoeg voordelen voor het gebruiken van breadcrumbs op jouw website.

Google houdt van breadcrumbs 

Zoals eerder aangegeven maakt Google gebruik van de breadcrumbs om te navigeren door de website. Daarnaast kan Google het kruimelpad tonen in de zoekresultaten, dit geeft de gebruiker een goed beeld van waar deze pagina zich bevindt in jouw website. 

Om ze ook daadwerkelijk in de zoekresultaten te krijgen is het zaak om de breadcrumbs middels structured data toe te voegen aan de website. 

Lagere bounce rate

Jouw website kan met elke pagina gevonden worden in de zoekmachines. Iedere pagina is dus een instappunt voor een bezoeker. Wanneer een bezoeker binnenkomt op bijvoorbeeld een productpagina kunnen zij de in een oogopslag zien welk pad hen hier naar leidt. Zie het voorbeeld van de schoenen hierboven. 

Zo kun je er voor zorgen dat een bezoeker op een andere manier kan navigeren door de website, ze kunnen makkelijk terug naar een bovenliggende pagina. Dit kan het bounce percentage reduceren.

Betere gebruikerservaring

Naast een lagere bounce rate, zorgt het kruimelpad ook voor een betere gebruikerservaring. Het draait allemaal om makkelijk en snel. Een gebruiker hoeft niet meer op de terug knop te klikken.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U