fbpx

Wat is zijn backlinks?

Backlinks zijn links van externe websites naar jouw website. Backlinks worden gebruikt bij linkbuilden, een strategie om de autoriteit van de website te verhogen. Hoe meer betrouwbare en relevante backlinks een pagina of website heeft hoe beter de vindbaarheid zal zijn.

Waarom zijn backlinks zo belangrijk?

Backlinks zijn een van de oudste SEO middelen voor een betere online vindbaarheid. Google gebruikte dit als ranking factor, hoe meer hoe beter en hoe hoger de pagina in de zoekresultaten kwam. 

Sinds de Penguin update zijn relevantie en kwaliteit belangrijker geworden dan de hoeveelheid backlinks. Dit is wat Google aangeeft vanuit de de update, in de praktijk ligt het iets anders. Kwaliteit is zeker belangrijk maar goede balans met kwantiteit lijkt echter al genoeg.

Waar op te letten bij het verwerven van kwalitatieve backlinks:

  • De link in relevant, de link komt van een branche of niche genoot die refereert naar jouw website vanwege de informatie
  • De backlink is natuurlijk, wanneer je net begint kun je niet direct honderden domeinen hebben die naar jouw verwijzen. Let op een natuurlijk verloop en monitor hoe de online concurrent hiermee om gaat.
  • De backlink heeft een relevante anchor tekst, vaak zie je “klik hier” als verwijzing. Dit is algemeen en niet relevant, je hebt liever een relevant zoekwoord of een stukje van een zin wat aansluit op de pagina waar de link naar verwijst. 

Wat zijn toxic backlinks?

Toxic backlinks zijn links die ongevraagd of als spam op jouw domein geplaatst worden. Dit kan soms met honderden tegelijk gaan. Google ziet dit als Black-hat SEO en zal de website straffen met een penalty. Dit betekent dat je Google de pagina of pagina’s weghaalt uit de zoekresultaten. 

Dit kan voor grote bedrijven die afhankelijk zijn van organische verkeer erg schadelijk zijn. Geen zichtbaarheid is geen leads of omzet.

Hoe kun je backlinks verzamelen?

Je kunt op verschillende manieren aan backlinks komen. Hieronder een aantal mogelijkheden op een rij: 

  • Gastblog schrijven met een verwijzing naar pagina
  • Maak gebruik van blog influencers
  • Zet je social media kanalen in 
  • Schrijf persberichten
  • Schrijf artikelen en laat deze publiceren
  • Link op een startpagina
De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U