fbpx

Wat is een affiliate programma?

Bij een affiliate programma breng je vraag en aanbod samen. Wanneer een bedrijf aan de slag gaat met affiliate marketing en affiliates wilt inzetten om hun producten of diensten te verkopen hebben ze een affiliate netwerk of affiliate programma nodig.

Hoe werkt een affiliate programma?

Een affiliate netwerk is een platform waarbij meerdere bedrijven aangesloten zijn en die allemaal gebruik maken van de software en het netwerk van de affiliates. Via zo’n netwerk krijgt een bedrijf een eigen affiliate programma en dit wordt een campagne genoemd. Als je je dus meld bij zo’n netwerk kun je je los aansluiten bij een programma van een bedrijf dat je graag wilt promoten.

Affiliate programma Nederland

Je kunt als bedrijf ook je eigen programma maken door je aan te sluiten bij een netwerk. Hierbij kun je je bijvoorbeeld aanmelden bij bol.com, die hebben een eigen programma ontwikkeld en maken hierbij geen gebruik van een netwerk. 

Bij het netwerk van Tradetracker zijn meerdere bedrijven aangesloten die vooral producten verkopen van de Blokker, Hema, Xenos en Aliexpress. Tradetracker is actief in 25 verschillende landen en dus een zeer bekend netwerk. 

Amazon heeft ook een nederlands programma genaamd Amazon Partnernet hierbij kun je commissies verdienen tot wel 14% van het orderbedrag en al vanaf 10,- euro uitbetaald krijgen. Dit is wel 1 van de strengste programma’s en het kan best lastig zijn om toegelaten te worden.

Ook Coolblue heeft zijn eigen affiliate programma en ze maken gebruik van het software Partnerize. Je moet je hiervoor apart aanmelden bij het programma en de commissies verschillen tussen de 2 tot 12%.

Waarom gebruik maken van Affiliate programma’s?

Wanneer je een website beheerd uit een bepaalde niche en hier online goed zichtbaar mee bent. Genereer je als het goed is veel verkeer. Het is dan een goede optie om te kijken naar een affiliate programma die aansluit op jouw niche om extra inkomsten te generen met de website. Je kunt zelf nieuwe landingspagina’s opzetten of kijken of je de producten/diensten middels een affiliate link kunt toevoegen aan bestaande pagina’s met veel verkeer. 

Het kost je niks, ja misschien wat tijd om je aan te melden voor de platformen en linkjes naar de gekozen producten/diensten te plaatsen maar dat is het dan wel. Daar tegenover staan passieve inkomsten door het verkeer op je website die via een link een product/dienst koopt.

De groei van Mac voor minder

De groei van Mac voor minder

Sinds 2017 klant bij YAPP. Enorme groei mee gemaakt, van verkopen op Marktplaats tot een custom webshop op WooCommerce.

Webshop bekijken: www.macvoorminder.nl

584,5%

GROEI IN OMZET

175,3%

MEER RELEVANT VERKEER

Meer marketing begrippen


U