VSEO

YAPP Video SEO

VSEO staat voor Video SEO. Zoekmachine optimalisatie, maar dan gericht op video’s. 6 jaar geleden zag je voornamelijk alleen zoekresultaten die bestonden uit tekst. Toen Google Universal Search introduceerde veranderde dit. Universal Search zorgde ervoor dat wat consumenten zagen bij de zoekresultaten niet langer alleen uit tekst bestond. Ook afbeeldingen, video’s en andere items werden ineens tussen de zoekresultaten getoond. Het grote voordeel van een foto en video is dat ze veel meer opvallen dan een stuk tekst. Hierdoor neemt de kans op een klik ook toe. Een ander voordeel is dat het gebruik van VSEO door zoekmachines beloond wordt met een betere positie in de zoekresultaten. Video SEO richt zich dan ook voornamelijk op de optimalisatie van video’s, zodat deze beter gevonden worden in zoekmachines (zoals Google en Yahoo) en op videoplatforms (zoals Youtube).

VSEO trekt de aandacht

Alhoewel consumenten vaak naar tekstueel goed antwoord of een oplossing zoeken in zoekmachines, hoeft dit niet te betekenen dat een video niet ook de oplossing kan bieden. Wanneer jouw video tussen de ‘normale’ zoekresultaten als snippet staat, zal die meteen in het oog springen. Dit is dan ook de kracht van video SEO waarbij de kans op een bezoekers veel groter wordt. Mensen zijn verder ook zeer visueel ingesteld, waardoor ze een video tussen de zoekresultaten meteen zouden zien. Het is dan ook een aanrader ook gebruikt te maken van VSEO als jouw product of dienst zich hiervoor leent.

Om een video te zien te krijgen tussen de zoekresultaten is het verstandig deze video te plaatsen op een videoplatform. Vooral een video geplaats op Youtube maakt een goede kans op een positie tussen de zoekresultaten. De reden hiervoor is dat Google veel waarde hecht aan het medium Youtube en wat hun realiseren aan bezoekers elke dag. Het is bij VSEO via Youtube wel van belang ervoor te zorgen dat Google de video kan indexeren zodat deze getoond kan worden op de zoekresultatenpagina van bepaalde zoektermen.

Eén van de eerste VSEO-specialisten

Wij hebben als één van de eerste bureaus van Nederland, de kennis en kunde om jouw video’s vindbaar te maken in Google. Heb je nog geen video? Dan produceren wij die voor je. In televisie-kwaliteit wel te verstaan! Resultaat: een geweldige video die ook daadwerkelijk gezien en verspreid wordt.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie of een vrijblijvende offerte?