OPTIMALISATIE

Optimalisatie middels zoekmachine marketing.

Zoekmachine marketing, ook wel Search Engine Marketing (SEM) genoemd, is een zeer kostenefficiënte vorm van online marketing. In het geval van zoekmachine marketing zijn de potentiële consumenten al zelf op zoek naar een bepaald product of dienst en gebruiken ze zoekmachines – meestal Google – om er bijvoorbeeld achter te komen welke merken het desbetreffende product of de dienst aanbieden. Door als bedrijf op zoekmachines zichtbaar te zijn op de juiste zoektermen, neemt het aantal relevante websitebezoekers toe. Dit leidt tot meer conversies op de website. 

Zoekmachine marketing omvat alle werkzaamheden die ervoor zorgen dat een bedrijf beter vindbaar is voor consumenten in zoekmachines als Google. Zoekmachine marketing bestaat uit drie onderdelen: zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA) en video SEO (VSEO).

“YAPP biedt de perfecte mix van zoekmachine marketing diensten om jouw website vindbaar te maken op elk kanaal”

Waar bestaat zoekmachine marketing uit?

SEO

Search Engine Optimization

Bij zoekmachine optimalisatie gaat het erom de website zo hoog mogelijk te laten scoren in de organische of ‘gratis’ zoekresultaten. Hierbij is het over het algemeen wenselijk op de eerste pagina met zoekresultaten terecht te komen, zodat de website beter vindbaar is voor consumenten. Om op de eerste pagina terecht te komen moet ervoor gezorgd worden dat Google de website hoog indexeert. Dit gebeurt wanneer Google de inhoud en structuur van de website goed begrijpt. Belangrijke aspecten van zoekmachine optimalisatie zijn dan ook het optimaliseren van de interne (link-)structuur van de website, het verbeteren van de website techniek, zorgen voor goede en klantvriendelijke content en het verkrijgen van links naar de eigen website van andere domeinen.

SEA

Search Engine Advertising

Bij zoekmachine adverteren zorg je ervoor dat de advertenties die gemaakt zijn in Google AdWords hoog komen op de pagina met zoekresultaten. De advertenties van Google AdWords worden getoond in het betaalde gedeelte van de zoekresultaten. Dit is boven, naast of onder de organische zoekresultaten. De advertenties die boven de organische zoekresultaten staan krijgen doorgaans de meeste klikken en daardoor bezoekers. Dit zorgt weer voor een vergrote kans op conversies.

VSEO

Video Search Engine Optimization

Bij Video SEO zorg je voor een hoger resultaat binnen zoekmachines door middel van video’s. Ongeveer 6 jaar geleden introduceerde Google Universal Search. Dit zorgt ervoor dat ook afbeeldingen, video’s en andere items getoond worden tussen de zoekresultaten. Video valt niet alleen meer op voor de bezoeker, het wordt ook aangemoedigd door zoekmachines. Door VSEO in te zetten wordt je beloond met een betere positie in de zoekresultaten.

Hoe doet YAPP Multimedia Marketing dit?

Bij YAPP Multimedia Marketing werken diverse specialisten op het gebied van SEO, SEA en VSEO samen om voor jou de juiste balans te vinden voor een optimaal resultaat. Benieuwd wat wij bij YAPP Multimedia Marketing voor jou kunnen betekenen op het gebied van online marketing? Bekijk ons portfolio of neem direct contact met ons op!

Ben je geïnteresseerd in meer informatie of een vrijblijvende offerte?